Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skikt

den vita och den svarta nattens snö

omfamnar varsin sida av berget

jag vet hur det låter när ett skred frigör sig ur sin sättning

som att dra efter andan och stanna upp

riporna skriver streck och märken i ytan

obegripligheter, obesinnligheter

jag tänker att bergets kropp måste vara yttervärlden

hårt sammanpressad, nästan kisad

till torr klang instängd i en stillad klocka

att det här hjärtat måste vara den blå risslande luften som löper ut och tunnas omärkligt långsamt

över hela tomrummet

och sluttningarna

är de där kinderna

till exempel

eller allt det där andra

som inte tillhör den ena eller andra sidan längre

brottet i sin helhet

och detalj




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 415 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-10 02:37



Bookmark and Share


  Nanna X
En text fylld av intressanta texturer: streck, märken, kropp, klang, skred...
2017-01-10

  TrollTörnTrappan VIP
Börjar likt schack...

...slutar som symbolikens sammanbrott.
2017-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund