Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunnelbelysning. Flackar.

 

Sjukdomen i en kropp,

tunnelbelysning

 

fläktljuden bakom stålnätsgaller

celler som blinkar bort och

slutar fungera

 

smaragdskrik, nedsläckta

lyktor i motorvägsfart.

Det finns inga släta ytor,

nej

 

takhuden läcker, odjuret

står i vattenpölen och

lapar omkring sig. Kullvält

stege, vyssja, vyssja -

nej

 

Lakansväv. Blod sköljer bort

i kallt vatten. Gnugga

såret mot is, trappor som ringlar

gummiartat

 

Shuntar, ventiler -

slangkopplingar. Påfarterna

och blicken i döda vinkeln, gasa på -

nej

 

En lampa slocknar, natriumgult

brinner ut och kysser natten

Kysser natten. Hårt, glupande

 

Man kan minnas, katterna under viadukten

har tovor i pälsen, knutor

upplösta? Regnet får svarta floder

att skälva, dansa, gråta eller 

 

eller andas?

Några till. Något nytt förloras,

vävnader. Råttor som gömmer sig

tunnelgaller hejdar inte

märken från gula tänder, tungt betsade i

 

Lymfa. Förfallet. Hon är tömd, husen är topaser.

Röken tar sig in. Vem? Vi kan inte ringa.

En tystnadsplikt lägger sig till rätta

ormkropp, evigt ömsande

ansvar, avhuggenhet

 

Sjukdomen i en kropp,

tunnelbelysning,

svarta klor bromsar in i asfalten

fladdrande rockar i korridoren

svansar, gummitrappor

sänghjulet spinner,

Utkörd igen. Grå njure. Tillståndet

skälver till och söker världens hand

 

någonstans

i en ogenomtränglig tunnel:

en gulnad affisch för

kärlek tillfreds med mindre än allt. Där.

Bredvid där det bröt sig in. Upphov.

Såga sönder. Kardiorytmi.

 

Motbjudande. Tårar faller upp

ur taxiköernas nedvevade fönster

Allt måste vändas, suturer.

Inget mer att göra.

21:47, vidare. Födelseöppning och give er frid. Nästa. 

Svärtan i taket. Död, flagnad hud.

 

Skolbussen letar sig ut i den andra filen

just när kölden -

 

en kråkfjäder har fastnat i luften,

orubbligt, mitt i fallet -




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-14 05:50



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ett rasande tempo, en hårresande uppgörelse, får man kalla det magnifikt när det är liv i tragik?
2017-02-07

  TrollTörnTrappan VIP
Efter denna kirurgiskt genomgripande läsning, känns det som att ha varit med om en hel Operation inklusive allt däromkring (inbillar jag mig - saknar erfarenhet).
2017-01-15

  Nanna X
Aj.
2017-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund