Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargmåne

nånstans rinner en stig mellan granarna,
tyst och snabb faller den nerför slänten
och porlar över nattsvart äng

förbi ensamma björken,
ner mot huset där vi bor

vägen kurvar sig just där,
så oändligt mjukt,
som en kupad hand om kinden
kanske den stillar sig en stund bara,
dröjer kvar vid fjolårsgräs
och frostigt lingonris

det krasar under skorna.

tunna slöjor krusar sig
vid varje andetag;
januarinattens kyla biter

silvrig måne stiger sakta
över tysta granar

i fjärran ylar vargen




Fri vers (Fri form) av alvljus
Läst 348 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-17 20:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mycket suggestivt
gillar
2023-11-03

  Lars Hedlin
Starkt och närvarande Gillas!
2017-01-22

  Larz Gustafsson VIP
Fin platta med Lundell också. Debuten.
2017-01-17
  > Nästa text
< Föregående

alvljus
alvljus