Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ögonstenar, nittonhundrafemton. En systradikt.


i natt spelar syrsorna vid hamnen

vindarna från Söderslätt

ensamma syskon som skingras

Västergatan på gångavstånd därifrån

 

ingenstans har syrsorna spelat så ljudligt som denna natt

som för att överrösta deras gråt

oroligt bryts vågorna vid hamnen

lyktornas sken som obarmhärtigt synar deras förgråtna kinder

 

längre bort den iskalla maran

vars ekande steg mot trappstenen bedrar

för henne väjde barnablickar

för henne domnade sinnen

 

Molnet på himlapällen alldeles stilla

stjärnorna utspridda likt punkter, som ögon av ljus

betraktar scenen

 

hur länge försökte stjärnorna springa längs Vintergatan

för att hinna ifatt och trösta

 

uppmuntran

viner

in mot hamnpartiet

når deras drömmar


visslar till

glimrar hopp i barnens pupiller

 

© Birgitta Wäppling, 18 januari 2017

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-22 10:47



Bookmark and Share


  Jeanne-Marie VIP
Minner mig om min älsklingsdikt Om bland tusen stjärnor. Sublimt vacker berättelse
2017-01-22

  Eva Langrath VIP
Vacker och ömsint. Trösten finns någonstans bland stjärnorna
2017-01-22

  Maria Marängsviss VIP
Ljuvligt, ömsint. Ingjuter hopp
mitt i djupaste mörker

Speciellt dröjer jag mig kvar vid strofen ”stjärnorna som utspridda likt punkter, som ögon av ljus betraktar scenen ... för att hinna ifatt och trösta …"

Bär med mig denna.
2017-01-22
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP