Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm från igår, smått utfylld och inpressad [räknades först såsom Resurs nr 13]


ingen 30 : som Vore allt en Tapet

 



ut till stugan, glömt att plocka
 
med oss både bröd och dricka
 
vi som jämt har koll på dylikt
 
fick nu rota skåpet kyligt
 
mint-pistage från tretti år sen
 
funkar säkert lika gott än
 
skulle jag strax dö förgiftad
 
låg trots allt ett halvt liv skriftat
 
dock dök blommig termos upp ren
 
då vi vred kartong till teven
 
vecklade sig ut hemskt avlång
 
visade sig va en tavla
 
blårymd fyllde stugan halvvägs
 
tycktes mig för luftigt tillägg
 
till mitt minne, högra hörnet
 
klassiska kompositörer
 
beethovmozartsk mörk tapet
 
ännu mer ljus bakom vet
 
sväva äng'likt hela raden
 
stod vi plötsligt uti staden
 
undra om motivet höll
 
hänga mur för männ'skors skull

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-19 01:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...i drömmen hann de nog aldrig bli en tapet - bara den djupt blå väldigt utfällda tavlan med deras huvuden på...

Ja, har ju fått läsa himla massa drömverser av en viss poet X att inspireras av :-)
2017-01-21

  Anya VIP
Gillade också tapeten...så genialt. Härlig rytm och rim. Läser flera gånger. blir glad av dina ord...livfullhet och lek.
2017-01-19

  lodjuret/seglare VIP
Jaget skulle också vilja drömma så, vilket skulle intag av drömmen då gå?
2017-01-19

  Nanna X
Haha skulle gärna vilja ha sett den där beethovmozartska tapeten. Snyggt rimmat!
2017-01-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP