Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stackars oss

Stackars oss som ligger här
vi som aldrig kommer riktigt fram
för att vi är för trötta

Ingenting funkar längre
för det är alldeles dött härinne

Du låter händerna vila på täcket
ser små djävlar i gardinerna
du dragit för
för att gömma dig
alldeles i utkanten av ditt begär

Det är för länge sedan släckt
timmarna kryper på bara knän i hallen
skrapar sina naglar i parketten
som ligger under ditt billiga minne

Du stryper dig sakta till sömns
med benen i kors över lakanen

Och du andas aldrig mera
ett mögel sprider sig över din stackars kropp




Fri vers av Lisa Lundgren
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-20 09:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lisa Lundgren
Lisa Lundgren