Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betong. Flora. Hjärta.


Ett förgiftat samhälle, en förgiftad själ

Grå betonghus letar sig upp mot himlens start men når aldrig upp. De har försökt i hundra år.

Enterna i en saga skulle applådera dem. Jag ser bara brist på hopp.

Och i denna betongsjäl frodas jag, jag växer som murgröna med en ambition att vara Blå Wisteria.


Den blomman är sanslöst vacker.

Ni kan aldrig förstå.


Ibland undrar jag vem som är jag och vem som inte är jag.


Skitsofreni.

Rädsla förvandlas till apati -förvandlas till styrka som förvandlas till mod.

Betonghusen har ingen själ.


Min själ är något som aspirerar

Att avsluta en dikt är som att avsluta ett liv.

Och jag tror inte livet avslutas.

Det bara ändras. .

Jag tror på bilden.

<3




Fri vers (Fri form) av Amelda
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-20 17:29



Bookmark and Share


  Gin83
Bra skrivet min vän
Gillar denna och alla dess klockrena formuleringar
Tycker om din berättarteknik här och hur den varierar.
Tänkvärt.
2017-06-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på Bibeln.

Det är de förgiftade själarna som förgiftat samhället. Blir de renade så följer samhället efter. Det är inte tvärtom, som KD menar.
2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Amelda
Amelda