Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grattis på femtioårsdagen.


Dikt till mamma

En dikt till dig mamma
Mamma, du är solen på min himmel
Famnen i mitt vimmel
Värmen i min vinter, den aldrig någonsin slinter
Du är klippan när jag är svag
Ung och gammal, natt och dag
Jag vill hylla dig för dag fyller du femtio
Jag tror jag kan tala för hela din trio
Du är vår förebild och vi är stolta över dig, jo
Vackrast i världen och följer oss på färden
Av dig har vi fått våra fina värden
Jag älskar dig mamma
Jag vet att du känner samma
Du jobbar natt och dag för en bättre värld
Ja, utav dig har jag blivit lärd
Med dig i mitt hjärta överkommer jag allt
Genom ljuvt och beskt, sött och salt
Mor, du har en dotter som blivit stor
Hon för att bli vuxen och stark for
För av år av erfarenhet, kamp och slit,
Blir en syster stark som sin mor
Lilla och stora lillebror ännu hemma bor
Idag är det din födelsedag
Och för det vill jag slå ett slag
Nu är du också min chef
Men det har du ju alltid varit
I våra liv har vi tillsammans farit
Genom tårar, skratt, glädje och en hel del bråk
Har vi alltid talat samma språk
Detta är en kärleksdikt från din dotter
Hoppas du gillar mitt klotter
Grattis mamma
Här är dessutom lite lotter och gotter.




Fri vers av Amelda
Läst 560 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-03 20:16



Bookmark and Share


  Gin83
Stark och berörande
Gillar denna
Innehåller så mycket olika tonlägen...allvar, modernt, mjukt och lekfullt .
Mamma är alltid mamma ??
Bra skrivet
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Amelda
Amelda