Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlekens neurolog.


Från botten av min hjärna

Jag säger att
jag inte minns namn
men alltid ansikten,
och du ser obekväm ut

Kanske du undrar
hur jag minns
ditt ansikte,
fast troligen inte

Jag förbryllas ibland
över hur människor vet
att jag är jag
på långt håll,
från olika vinklar

Människor man minns
att man sett
någongång
men aldrig pratat med

Vad är det
människor känner igen
undrar jag,
men säger inte högt,
och jag tänker på de
som är ansiktsblinda

Prosopagnosi,
en diagnos
där du ibland inte ens
kan känna igen
ditt eget ansikte

Tänk,
bara en malfunktion
i ett hjärnområde,

(och du vet,
mina hjärnområden
är bra på att minnas
vad de heter)

fusiforma gyrus
Ingen aktivering,
ingen ansiktsigenkänning

Och jag vet att
högra fusiforma gyrus
är mer aktivt
vid igenkänning
av bekanta ansikten

Jag ville säga
(romantisk som jag är)
att jag är tacksam,
från botten av min hjärna,
för att jag kan minnas ditt ansikte.




Fri vers av Onomatopoet
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-20 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatopoet
Onomatopoet