Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rymdstoft

Hur många ljusår är det mellan oss?
Hur mycket stoft
rymmer rymden, två himlakroppar emellan?

Jag har dött, eller ännu inte fötts,
men du beter dig som att jag lever
Som att vi båda andas, samma luft för evigt

Som att mitt hjärta precis som ditt
så högmodigt slår sig blodigt,
som att jag vet hur det känns

Du ser bara det som var,
själv vet jag att det du tror att ännu är
inte längre finns kvar

Du vet, vad du ser, tror du på
Men du är låst i en tid du vill vara i
och tror jag är bredvid

Du är med någon
som inte längre finns, minns,
att ljuset ännu inte har nått fram

Jag är splittrad materia,
kvarlevor utan puls
Väte, helium och vakuum

En diffus nebulosa
av en exploderad
stjärna

7000 ljusår
ifrån din nyfödda
hjärna

Kanske du förstår,
när ljuset har färdats
i ytterligare 1000 år.




Bunden vers av Onomatopoet
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-09 10:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sounds terrible
2017-04-09

    ej medlem längre
Gilden*
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Onomatopoet
Onomatopoet