Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Runner's high

Spring, spring,
snabbare,
så du inte
tappar balansen
Accelerera
och fall
uppåt!

Himlen exploderar
i vitt magnesium
och du räknar
sekunderna
mellan
ljus och ljud

1, 2, 3
340, 680, 1020
meter
och marken vibrerar
under dina bara fötter

1 km
ifrån stormens öga,
och du springer
in i dess synfält

Undertryck i öronen
och du hör
dova hjärtslag
Känner hur
hjärtat
kontraherar,
expanderar
och blir större
för varje
andetag

Dyker genom lager
av vattenytor
och du är tyngdlös

Kroppen
graviterar in mot
sig själv
och du svävar
i fosterställning
i gränslös rymd
och upphävd tid

Ett land utan gränser,
ett drömlandskap
där Morpheus,
drömmarnas gud,
härskar
och morfin
och endorfin
cirkulerar
i blodkärlen

Det är ingen
destination
men det är
smärtstillande

Och du skrattar
i eufori,
tills vertigo
och syrgasförgiftning

Glöm inte balansen
Du har en balans
att hålla

Så spring, spring,
men deaccelerera
och håll fötterna
på marken.




Fri vers av Onomatopoet
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-20 18:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mitt hjärta pumpar av adrenalin när jag läser dina rader. Man blir begeistrad från början till slut. Sinnesvidgande på något sätt som gör att man dras med. Jag skulle säga att dina ord är som en ström och ostoppbar.
2017-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Onomatopoet
Onomatopoet