Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk på avståndet

Vi färdas genom tid, mörka rum och maskhål
Jag dricker vatten sötat med sorbitol
och tänker på närhet och distans,
på simulerad romans och dominans

"Nästa: Slussen. Byte till tunnelbana mot..."
Sparkar till din fot,
som ett reflextest,
men ditt nervsystem är någon annanstans
och du sitter som i trans

Undrar om du gått och blivit virtuell
och jag säger desperat,
"kom tillbaka, är du snäll!"

Du skulle varit här med mig ikväll,
men du sade bara irriterat
att jag behöver ge dig lite (cyber)space
Söker din position, trace, trace, trace...

Jag ser avskärmade kroppar,
urblekta av skärmljus och brist på solljus
Ser effekterna av eskapismens rus
Huvuden omgivna av teknologins gloria
En frälsningens historia

Kanske jag blivit bortkopplad
från ett artificiellt paradis,
möjligtvis,
dömd till liv i ouppdaterbar verklighet
O fader,
kan du se mig i vr 360 grader?

Vi kunde inte trådlöst
våra hjärnor sammanlänka,
och jag glömmer att tänka
på avståndet
mellan vagn och plattform
när jag stiger av.




Fri vers av Onomatopoet
Läst 334 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-20 22:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar det visionära språket i denna dikt. Science fiction typ av känsla kan man säga, det gillar jag. Man drömmer sig bort. Du gör nuet att framstå som framtiden. Gillar pauserna i dikten som bryts av med fullt ös. Det ger ett bra intryck. Fint att du lindat in lite kärlekspoesi också. Bra diktspråk!
2017-03-01

  Gunnar Hilén VIP
Avståndet ja...och Nokia som lovade motsatsen och resten av världen som gillade betet...man visste inte att man skapade den friska autisten....skitbra !
2017-01-25

  Robin V
Sjukt bra!
2017-01-23

  DavidM VIP
Rader som säger mycket. Väldigt bra.
2017-01-22

  Kladdsock
Wow vilket flyt och ordval, mycket bra!
2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Onomatopoet
Onomatopoet