Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ledsen dikt om drömmar och oro för framtiden


Drömmar är ibland som schizofreni

Jag har drömmar om att bli fri
Men drömmar är ibland som schizofreni
Jag kan se mina drömma besannas i regnbågens ende
Drömmar besannades aldrig när turen vände
I verkligheten sitter jag fast
Min blomsterkvast förvandlades till last

Jag ville känna empati
Lycka som ska förbli
Jag hör okända rop om att det var ironi
Drömmar är ibland som schizofreni

Mardrömmen står vid porten
Jag är den ensamma lorten
Mardrömmarna är de som känns äkta
Mitt tillfälliga skratt kan fläkta
När man ropar på hjälp så kommer inget ljud
Inte ens ett skrik från en brud

Drömmar går i kras
Det blir då inget kalas
Jag hade redan köpt ballonger
Sett framför mig att vi skulle sjunga sånger

Jag målar upp en känsla som är jag
Drömmen i regnbågens promenad börjar nästa dag
Finns drömmar så finns vi
Drömmar är ibland som schizofreni




Bunden vers (Rim) av E_m_m_i_e
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-26 01:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

E_m_m_i_e