Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag blev inspirerad dels av mig själv. Men också av en person som är döv och invandrare. Folk är hemska och pratar nästan aldrig med personen trots att hen har så mycket kärlek i sig.


Stämpeln som ger dig en ras

Per är den som är tjock

Lisa är den som hör röster

Anders är den med down syndrom

Anna är den väldigt långa tjejen

Sven är den korta killen

Linn är den som inte har en talang

Irma är den med små bröst

Tim är den med en liten kuk

Pernilla har anorexia

Olof har flera diagnoser

Ulla är den som är döv

Mohammed är den som är muslim

Vera är den har legat med alla

Ted är den som alltid vågar att säga ifrån

Greta är den som är gay

Det finns fler än dem som är enligt samhället udda

De är ofta den ingen bjuder upp till dans

Tar de med snacks för att bjuda, men så äter ingen det

De är ofta den man snackar skit om

Ofta vill ingen se deras inre

Nonchalera det som de gör bra i

Skriker på hjälp när de gör misstag

Stämpeln som ger dig en ras




Fri vers av E_m_m_i_e
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-12 09:13



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Fint gestaltat, ja människan är mer än sin diagnos/etikett.

2017-06-12

    E_m_m_i_e
Larz: Jag har skrivit en protest mot att vi behandlas väldigt olika. Det blir som en stämpel som ger en ras.
2017-06-12

  Larz Gustafsson VIP
"Ras"?
Rasbegreppet - som är totalt ovetenskapligt - brukar annars (dessvärre) användas för att benämna etniska grupper.
2017-06-12
  > Nästa text
< Föregående

E_m_m_i_e