Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man inser denna dag att en man inte är okej mot världens vackraste kvinna <3 Jag har inte visat texten, borde jag?


Även om jag aldrig kommer bli din syster, så är jag det ändå

Min barndomsvän,
första gången du nämnde honom,
Min älskade tvillingsjäl, du såg skräckslagen ut

Efter en månad är ni tillsammans,
du såg skräckslagen ut

Efter ett år

Jag var med på samma fest som ni två
Han var kylig

Efter några månader flyttade ni ihop
I en trång etta

Åren gick

Jag har bara hört dig nämna hans namn
och några enstaka äventyr
Jag har aldrig träffat honom

Du säger att du inte vet vem du är längre

Den gången han körde dig till mitt hem
Han lämnade bara dig och körde
Han hämtade dig bara efter några timmar och körde direkt
Du satte dig i baksätet

Åren gick

Jag har fortfarande bara hört dig nämna hans namn
och några enstaka äventyr
Jag har fortfarande aldrig träffat honom

Du säger fortfarande att du inte vet vem du är längre

Du fick en panikattack och litade inte på någon
Du ville inte prata om det

Jag insåg att du hade ångestproblem,
som du har haft länge
Du har mindre kontakt med dina föräldrar,
sen du träffade honom
Du argumenterar för att ha undervikt
Du äter helst så lite som möjligt
Ibland vill du hoppa över fikan

En dag ringer du mig och bokar om tiden då vi skulle träffas
Jag frågade först om jag kunde ändå komma på kvällen då hon hade tvätt
Du sa med livrädd och beskyddande röst "Då är han hemma"

Min tvillingsjäl
Är du inte okej, så lider jag med dig
Det vet du
Även om jag aldrig kommer bli din syster, så är jag det ändå
Han är kyla

Du förtjänar någon som har ett lika stort hjärta som du har




Prosa (Fabel/Saga) av E_m_m_i_e
Läst 589 gånger
Publicerad 2017-09-03 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

E_m_m_i_e