Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var 10 år och familjens "svarta får" 1949 i min barndomsstad - Västervik - i sjubarnsfamilj, då Uppenbarelseboken 5:5 blev en levande verklighet för mig. Också inspiration från Jesaja 12:3 och Psaltaren 84:7


Lejonet av Judas stam.


Pappa var tullöveruppsyningsman

respekterad av alla och varmt troende


söndagsskollärare och predikant senare

ett hjärta av guld som formade mig


trots det kom jag vilse och började

stjäla och ljuga och ställde till det


En natt kom Gud över mig och jag

började bittert gråta av en kärlek...

som fick mitt hjärta att smälta


Jag vände om från mitt mörker

till Hans underbara ljus

vid dessa ord:


"Gråt inte,

lejonet av Judas stam...

har segrat" Jag

hade då inte den

blekaste aning om

att det stod i bibeln


Mitt liv blev förvandlat


från den natten och jag

har blivit bevarad i tro

genom hela livet och

fått fortsätta att ösa med

fröjd ur frälsningens källor...


och nu i tårarnas dal

blir den fylld av källor och

höstregnet bevattnar landet

jag växer i styrka

tills jag står inför Gud

på berget Sion.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 556 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-28 21:11



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Visar att det alltid finns hopp!
2017-02-01

  mare VIP
Underbart Bibbi!
2017-01-29

  MaRit MaRitza LöfRoos
Fantastiskt att du kunde
vända dig till GUD
2017-01-29

  i af apa
så fint vara styrkt
i tro! inte alla förunnat.
2017-01-29

    ej medlem längre
Fint förmedlat om hur Gud griper in och livet vänder från mörker till ljus!
2017-01-29

  Goraxy 89 Orion VIP
UNDERBART också jag trodde på Jesus som barn men då jag som artonåring efter fasters död hamnade att bo hos min far och hans nya hustru som var pingstvän och bad i tungor så var det som att bli inburad i ett religiöst fängelse där den där kvinnan var både fångvaktare och envåldshärskare som alla karlar skulle krypa för - så det gick inte så bra sen när jag slog mig fri och flyttade på eget bevåg och förbjöd Gud att blanda sig i vad jag gjorde - Sorgligt, för man kunde ha gjort något vettigt istället för att bara driva omkring och sedan slå sig i lag med riktigt omoraliska tjuvar och drinkare för att till sist spendera allt man hade på att få knarka regelbundet. Nu skakar man på huvudet åt människor som kallar sig stora syndare utan att ens ha luktat på riktig och fördärvbringande synd.
2017-01-28

  Eva Helene VIP
En livsavgörande händelse som påverkade hela ditt liv, väl återgivet här!
2017-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
Tack att du berättade om dessa minnen...så skönt att "komma hem"...
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP