Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rogge, 46 år senare


surströmming och gamla minnen


du pratar och pratar
om och om igen
men vad gör det

du tafsar inte
anspelar aldrig på sex
du bjuder mig på middag
om och om igen

två gamla kompisar
som hånglade då
som få
som kysstes
med kläderna på

två nöjda liv
utan krav

tiden står still ibland
när min blick möter din

jag ler
du är 18 år ikväll
fast med nya tänder

vi minns de som inte längre finns

tänk
vad åren går














Fri vers (Fri form) av SpamPippiL VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-28 22:42



Bookmark and Share


  aol
En dikt som kändes i hjärtat
2017-02-01

    © Birgitta Wäppling VIP
En fin och annorlunda dikt.

Medryckande skrivet och med både humor och distans i raderna.

Tiden den går, bortsett från stunder när tiden tycks stå still, som t ex när du får tiden att bromsa upp en stund vid läsning av de här raderna:

"tiden står still ibland
när min blick möter din

jag ler
du är 18 år ikväll
fast med nya tänder

vi minns de som inte längre finns

tänk
vad åren går"


2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP