Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Lewi Pethrus sång.


Vid mina bröders hjordar jag fordom vilse gick.


"Vid mina bröders hjordar
jag fordom vilse gick.
Min själ var ständigt hungrig,
men aldrig mättnad fick .
Nu Herren är min herde,
'jag följer i hans spår
Och löftesliljor dofta var jag går."

Så skaldar Lewi Pethrus i en av sina
många sånger. Han fortsätter:

"På Ordets gröna ängar
jag följt min herdes spår
Och sett var han om middag
Med hjorden läger slår.
Vid bäckens våg den klara
Min viloplats jag har
Och njuter himmelsk vila underbar."


Denna erfarenhet

kom mig att studera

Höga Visan djupare


Jag blev ej besviken

Där finns allt som min

ande kropp och själ behöver


Brudgummen:

"Min älskling och brud är som en avskild trädgård,

en källa som ingen annan kan äga,

en brunn som bara är min.

Du är som en underbar trädgård

med de finaste fruktträd.

Där finns nardus och saffran, kalmus och kanel,

och doftande träd.

Där finns myrra och aloe

och alla andra underbara kryddor.

Du är en trädgård,

en källa med levande vatten,

lika svalkande som bäckarna på Libanons berg.


Bruden:

Kom nordanvind, vakna upp!

Kom sunnanvind och blås över min trädgård

och låt dess sköna dofter nå min älskling!

Låt honom komma till sin trädgård

och äta dess utvalda frukt."




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-02-03 18:18



Bookmark and Share


  OT
Bra Bibbi! Härlig läsning.
2017-02-14

  i af apa
grattis till mest bokmärkta!
2017-02-14

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra...
2017-02-06

  Eva Helene VIP
Vilken fin sång av en stor förkunnare!
2017-02-04

  aol
Fint skrivet om en fin diktare,
2017-02-03

    ej medlem längre
Jaa, fin sång...det är ändå lättare att gå vilse idag...
2017-02-03

    Dan Myrbeck
Leve Lewi!
2017-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP