Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ta seden dit man kommer har jag fått lära mig

Om jag skulle som kvinna åka till
muslimskt land och gå klädd som jag
gör här i mitt lilla fosterland
då skulle jag råka mycket illa ut
bli förnedrad hotad attackerad
bespottad och kanske höra ord som hora
mitt kors runt halsen skulle
självklart hänga synligt och även
det skulle irritera och skapa hat
nu är det så att jag bär mest jeans
inte direkt synlig hud som skulle utmana
skillnaden är stor där mot här i västvärlden
många som kommer därifrån och hit
ändrar inte så lätt på sina uppfattningar
de fortsätter leva med sina värderingar
inte undra på att det uppstår konflikter!
att ta seden dit man kommer har jag fått lära mig
efter många år på Amerikas stora mark
men många vill inte och kommer aldrig att göra
många vill inte integreras vill inte acceptera
våra svenska lagar regler och svensk kultur!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-05 11:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vet en man som blev attackerad av en palestinier här i Sverige för att han trädde upp med en israelisk flagga.
Jag var själv med och gick emellan.
2017-02-05
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP