Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: ELIS LINDGREN. Motiv från Venedig. Olja på duk, signerad och daterad 1931.bild från Göteborgs auktionsverk, auctionet.com


Om och om igen om

Så att vi bör veta
Så att vi vill förstå

Det sammangängade absoluta
Som aldrig från oss gå
Så vi nå
Fram till slut till början
Av skeende annorlunda

Det för oss alla samman

Vi vet i allmänhet
Allmänheten vill allmännyttan
Ingen vill något annat
Än det bästa är gott nog

Nog kan vi samarbeta
Och varteftersom uppleta
Visdom klar och varm
Bortom falskhetscymbalers klang och larm

In i ljuset genom mörkret färdas vi i ett
För en gemensamhet att få
Ett och ett blir två,
två och två blir flera
och fortsätter att bli mera
Söndrade vi falla enade vi stå

Låtom oss sålunda gå
Vägarna fram
Hand i hand i hand i handen
Med ro i åra över alla vida vatten även
Småningom vi finner

Änteligen hamnen !

Amen  

 

Eva Akinvall

20170206

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 552 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-06 20:00



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack för denna goda dikt!
2017-02-26

    ej medlem längre
Söndrade vi falla, enade vi stå...det är en sanning som gäller genom alla tider! Ovänskap och hat är en grogrund för krig och allsköns elände!
2017-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)