Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den oskrivna lagen diktaturförordningen

Det är farligt att säga sanningen
man kan bli åtalad och kraftigt
lynchad vid lögnens påle...
piskrapp på piskrapp på piskrapp
ekar ut från stadens torg..
flera hejar på och applåderar
anhängare till den oskrivna lagen
som heter diktaturförordningen..
de beter sig som små soldater
springer omkring och spanar
spejar efter oliktänkande...
de hörs mest de syns mest
de är så full av dem själv
så självgoda så arroganta
uppblåsta paddor som kvackar på
i falsk öronskärande ton..
de hatar så andra röster
som försöker överrösta dem
och det är yttrandefrihetens
knivskarpa sanningsröst!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-08 12:40



Bookmark and Share


    jaybird
Gruppkramare är en evolutionistisk konstant både bland djur och människodjur.
Denna konstant är gynnsam i en välfärdsstat som i grunden är eller på väg att bli demokratisk, men denna konstant, gruppkramarkonstanten, försöker alltid att utnyttjas av antidemokratiska manipulativa ideologier. Historielösa individer är värnlösa mot denna indoktrinering.
2017-02-08

  Larz Gustafsson VIP
Stövelslickarna och knähundarna - d v s quislingarna och femtekolonnarna - är de värsta.
De är fega opportunister som är kappvändare och alltid står med sina våta pekfingrar i luften för att testa åt vilket håll vinden blåser.
Är marken de står på röd blir de röda, är den blå blir de blå. Som kameleonter. Fast det vore en skymf mot den ödlan att kalla dessa varelser för kameleonter!
Feministerna har sina knähundar. SÅ KALLADE män. Jag kallar dem våp.
Ofta slänger de sig med feministiska fraser för att de vill försöka få kvinnor att släppa till.
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP