Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

greppade jag en ansats, stegade jag in på bonat molnköksgolv

greppade jag en ansats

att beröra den kontext

som likt toner basunerats ut över ett linneklätt köksbord?

 

lyfte vi var sitt kalejdoskop

bara stadsdelar från varandra

och sökte blicka in?

 

hamrande romber och vibrerande lyskraft

men bara din ruta syns

vinklad mot gården blickar den nyfiket ut

 

 

ditt köksfönster står på glänt och jag ser dig hälsa

precis när stafflit vajade till i vinddraget

 

innergården är asfalt idag,

men jag vet att du ler roat när du ser mig lyfta penseln

med motivet skiftande framför mig

 

nu kliver anmödrarna in över tröskeln,

betraktar inlevelsefullt scenen

 

solkatter mot fönsterglaset

och ljuset från molnen fokuseras

mot din konvergerande

lins

 

blickar mot en barndoms vackraste brännpunkt

sprider hennes varma ljus

 

lyster

 

© Birgitta Wäppling, 12 februari 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-14 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP