Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lovsång till det kända

du citerar Boye
"på ställen där man sover blott en gång
blir sömnen trygg och drömmen full av sång"
som om du inte fattar
att hon skämtade

du citerar indieband
livscoacher
inspirerande lärare ur filmer
och den där reklamen för utbytesstudier

och alla säljer samma sak
- det okända

de okyssta läpparna och de ogådda gatorna
de splitternya städerna och de främmande mänskorna

jag förstår dig
alltid har jag delat din fäbless för det inbillade

"Why can't I be like you Jack
just head out for the horizon whenever I feel like it?"

du måste våga gå
ta steget
även när det känns svindlande svårt

aldrig har jag hört någon tala
om hur svindlande det känns
att stanna

men jag kan inte låta bli att undra

var fan är hyllningstalen
till de kyssta läpparna och de gådda gatorna
till de slitna städerna och de bekanta mänskorna

var fan är lovsångerna
till det kända




Fri vers av Kyle
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-20 00:43



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Att våga vara...
och leva här och nu.

I det som vi (ju faktiskt) har.
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Kyle