Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Monodialogen mellan mig, egot och jag själv


Den nakna sanningen

Det finns mycket som är sant.
Just nu.
Men det mesta sitter bara i mitt huvud.
Eller ditt.
Verkligheten är helt sann
Före varseblivning.
Sanningen reduceras till en tolkning.
Blir subjektiv.
Är det en absolut sanning?
Naturligtvis inte.
Det är bara min tolkning.




Fri vers (Fri form) av Jag är
Läst 595 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-20 23:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanningen är sann för tolkaren och är ingen annans sanning eftersom sanningen utgår från ryggsäcken!!!
2017-02-22

  alicja lappalainen VIP
"Verkligheten är helt sann " hmmmm...


Om begreppet sann eller falsk får man prata bara i satslogiken...
verkligheten är varken det ena eller det andra. Dithän får man inte en tillgång.Det som vi umgås med är språket och en effekt av hjärnans konstruktion.
2017-02-21

    Jag är
Ja, precis. Det kanske är en monodiatrialog. Tack.
2017-02-20

  Verner Forsman
En monolog... som även är en slags trialog?

Undrar vem av er som har rätt?
Kanske du här... eller kanske du där eller kanske en duo av er tre.
;P
2017-02-20

  Verner Forsman
En tolkning av en tolkning (av en tolkning).

Ibland är sanningen.. verkligen svår att alls kunna nå.
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Jag är