Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rörelsen i ett fotografi (älvdans)

Raderna fokuseras

för att teckna bilden av rörelse

oefterhärmligt och skissartat,

 

utan minsta tvekan tar de sig an sin uppgift

aldrig har du sett vändningen så träffsäker

som när dess form antas i en virvelvind av ord

 

rörelsen i gårdagens älvdans

se hur den färgas av vår blick,

hur konturerna och dofterna talar sitt eget språk

hur fotografiet återger

en hel föreställning,

ett ljusspel av vattendroppars flykt i rummet

av änglars dans mot näthinnans tolkning

 

© Birgitta Wäppling, 24 februari 2017

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-24 17:28



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Mycket Vackert - Gillar!!!!
2017-03-01

  Judas Ekholm VIP
Som totaltorsk på geniet Ola Magnell så blir jag väldigt berörd av dina ord. Mycket vackert!
2017-02-27

  Monika A Mirsch VIP
En suggestiv stund invid bilden: "ett ljusspel av vattendroppars flykt i rummet" - du får mig att längta efter de försvunna fotografierna.
2017-02-26

  Solstrale VIP
Oh vilken spännande känsla det gav att ta del av... Ser efter en älva över åkers kanal och blev inspirerad till att skriva tackvare din text!!!
2017-02-24

  Maria Marängsviss VIP
inspirerande älvdans:)
2017-02-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP