Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I beredskap

När timmarna blir långa i den ödsliga väntan,
När dygnen verkar bli allt längre och klockan tickar allt saktare,

När inget tycks få tiden att gå framåt, begrundas livet likt ett genomskinligt ark utan ord.

När ingenting sägs,
När ingentings hörs.

Varje sekund är evig.
varje andetag känns som en dom.

När ingenting verkar hända.
Då är det skönt att ha sin kreativa sida i beredskap.

Att skära tystnaden med ett ord eller en pensel.
Att förgöra ödsligheten med en melodi.

När allt man vill är att få det man måste gjort.
När förtröstan blir ett täcke över våra liv.

Att i beredskap kunna använda sin fantasi,
Att måla tiden förbi.

Låta skriften bli skriven och timmarna ticka förbi.
Det är då, just då som konsten blir till liv.




Fri vers (Fri form) av Sandra Dahlberg
Läst 537 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-27 20:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tankeväckande ord.
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg

Mina favoriter
Falska Vatten.