Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel-perspektiv I : Grönsiska

 

Grönsiska

 

här på vinterns sista

 

kvist sitter din vårfriska

 

skönhet allt längre ifrån snörisk

 

- ska vindarna smeka eller smiska??

 

enligt din minsta önskan

 

ack, kommer bröstets röst att bönviska?!

 

kanske snarare nötskrika!!

 

redan hungern efter marsipanfiskar

 

ur aprils gulnande fjäderägg

 

dock ej höstskogens blodriska

 

vartill denna grönskande kärlek

 

vore alltför troget spirande

 

om än med aska inristad

 

knappast på portugisiska

 

men väl från dina flinka vingar

 

du raska lilla fink

 

kan rentav häcka med en kanariefågel?!

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-28 08:27



Bookmark and Share


  Nanna X
Härliga rim som sitter som en smisk
läses på egen risk
2017-02-28

  objekt3
bra. jag vill ha blodriskor som inget annat

Blodriskrårakor med lingonsylt skulle jag t.ex göra då
2017-02-28

  Anya VIP
Fint perspektiv från en grönsiska. Vet inte om jag någonsin sett en...måste googla. Finns de i Sundsvallstrakten??? Vinterns sista kvist....fint.
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP