Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nittonhundratolv och en räcka av år


och anspänningen slog en volt inombords

de var förtröstan och sorg

som sakta gungade för att försöka nå jämvikt

på ett oroligt gungbräde

 

anspänningen slog en volt inombords

varje gång hoppet tändes

 

deras liv var små stunder åt gången

sammanfogade av sekunder och ljusskymtar

mot en fond av mörker

 

artärer fyllda av liv

regn som bildar rännilar längs kinder

så att gråten inte syns

 

och de blev revolt och maskros

barnen som orden ännu inte bar

de fanns i slitna hus, vid köksbänkar och tvättbräden

vandrande längs flitens vägar och vid betornas åkrar,

piskade av maran

 

men de hade sig själva och varandra

i strömmen av oändlig tid

invid hav och under lovande skyar

 

de blev ler och långhalm

bar varandra över vattenpölar

oavsett avstånd

 

senare blev orden deras

förmedlade på enkla pappersark

och med bläck som togs fram efter dagens id

 

de stunderna var deras,

och breven lyste invid kvällarnas korta andhämtning

innan sömnen tog vid

 

de stunderna var guldkant

och den skånska slättens mylla värmde dem

 

de levde på smulor av ögonblick

med tiden som en oändlighet rakt under dem

 

en kvarts livstids ström att ta sig över

i skälvande balansgång

 

© Birgitta Wäppling, 3 mars 2017

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-03 21:52



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Osynliga historiska vingslag vibrerar sköra i min kvällning - betagande!
2017-03-04
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP