Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

iklädas sommarens daggvätta särk

i nytidens duvgråblå en
försvinnande lätthet; viskar om
värmen, solens
ljusgula aning

som nymornad gryning; jag
fylls av begäret, av
kärlekens nektar; i mig
nynnas toner – som längtan
mot svallande hav

(isen fortfarande kring alla båtar
sprucken och rutten, gnäller
och ylar, brytningen smärtar
men rämningen anas
som själslust i glöd)

så jag vandrar om natten under
Venus och månen, i älskandes
tempel; låter mig fyllas
av ruset, av bruset,
låter mig lockas, besjungas;
iklädas sommarens daggvätta särk




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-04 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim