Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är när vi kliver av i farten som rymden tar mark

föreställningen om

en oas av ro

tangerar hennes medvetande,

bär hennes förhoppningar

i sitt sköte

 

vid hamnen drar vinden fram

hennes förklädesbojor

 

stryker rörelsen ur ögonvrån

 

där

i rännstenen glimmar ett liv

 

se hur det i vidsträckta svängar för sitt tjärbloss

över systersjälar

 

deras front är enad

vi känner dess andedräkt alldeles intill 

 

deras föreställningar om utsikter

när bryggan möter vattnet

nere vid hamnen

 

alltid spegelvändheten

när de tittar ner

 

© Birgitta Wäppling, 10 mars 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-10 21:55



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Som vanligt är dina titlar som egna dikter i dikten. Och den här titeln säger det märkliga som är alldeles sant, att det inte bara är vi som dras till jorden av jordens dragningskraft, utan också jorden som dras till oss, fast det förstås inte märks på samma sätt. Och en läsare av en dikt dras också till dikten, om den är utmejslad så att den har attraktionskraft. Vilket denna dikt har.
2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP