Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ris och kris

Kraftfulla ord gör tips till kritik.
En kraftfullhandling gör kritik till personligkris.
Slagord i en välmenad kritik blir till ett inre krig.

En rättfram person kan ses kall och hård.
För denne finns ingen nåd.

En blick är för kort för att förstå.
Den rättframme är innerst inne inte så rå.

För den kritiska personen syns endast fel och brister.
Därmed utbrister flera fel de andra missar.

Med kraftfulla ord öser kritiken på den som brister.
En kraftfullhandling utan betänkligheter kan leda till stora kriser.

Ordets makt är knivskarp och klar.
Där blir den rättframme personen ensam kvar.





Fri vers av Sandra Dahlberg
Läst 157 gånger
Publicerad 2017-03-16 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg

Mina favoriter
Falska Vatten.