Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryggskrifter

 

såg dig redan i trädgården
invid mimosaträdet, ja, där det kallnar
innan du skar och bar en kvist

vissa av oss i lokalen
armar utan en kropp
många var delar av vattendrag

vind i förjagade sopsäckar, rör
ryggskrifter i ett holländskt torn, luckra igenom
eller en glödande dockteater, bryt upp

du gick fram till var och en av oss
i tur och ordning, bad
oss beröra det beskurna

 var gång slöt sig bladen, öppnade
sig efteråt
när det var min tur 

sa jag att stormen
kommer närmare, du sa
jag var en jag också och jag 

sa det är du med
och vi vände oss mot vinden
munstycken

till ett bleckeufonium med många
kedjeflöden, svala pipor
ett ensamt utsvängt klockstycke




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-17 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund