Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Well. I\'ll make you moan, sweet and tender.

Låt oss gå ner ikväll och dela på vårt storstadshat
och kasta sten på
spårvagnar och röda bussar
för den här staden
den där staden är för liten
för en tonårsdröm
och vi är urvuxenhet
för stora
för naiva

Låt oss gå ner ikväll och berätta om våra ungdomsförälskelser
om hur vi blev statistik
på fingertoppar och intialer
under broar
kärleken är en jävel och
det är jag med
jag vet
jag vet

Låt oss gå ner ikväll och prata om hur saker aldrig kom
i vår väg
hur vi spenderade nätterna
med att vänta
och hur det fick oss att vilja springa iväg
långt härifrån
om hur allting blev pauser
och brev
från Göteborg
till Stockholm

Låt oss gå ner ikväll och släppa alla tankar om varandra
om hur vi var ett slags ouppnått mål
och om hur våra hjärtan
tillhörde papper
som om kylskåpspoesi skulle rädda oss från
feber och förhoppningar
i förorten
från förorten




Fri vers av pyret
Läst 407 gånger
Publicerad 2006-05-21 14:11



Bookmark and Share


  cogitoergosum
jag fullkomligt älskade den här dikten! helt underbar
2006-09-24

  Ola Rydberg
gillar flytet
i ditt språk
gillade speciellt
(om hur vi blev statistik
på fingertoppar och intialer
under broar)
2006-05-21
  > Nästa text
< Föregående

pyret
pyret