Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bli äldre

i den troendes sal
bildas lögner
för folket och jag

jag

jag är kvar
där jag började
medan alla går på
som om de visste

vart de skulle


i den troendes sal
skapas synder
för såna som jag

och du

du ignorerar dem snyggt
säger att
”dygdetik är omvänt
för mig
och det,
det är svaret på hur man
lever utan skuld”

jag försöker leva som du
men snubblar
över silar
och pulver
under ingen lampa
för jag glömde
betala
igen




Fri vers av kattdrottningen
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-23 16:04



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Jag sitter på arbetet (behandlingsass. nu för tiden) och njuter dina rader. Finner en omedelbarhet i ditt uttryck som fäster, i alla fall på mig. Och igenkänningsfaktor fast många år skiljer oss. Sista versen, där äger du orden så fett. Tack.
2017-04-06
  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen