Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem har bestämt att du är god?

självkänslan de bär med sina gängvästar
skapar själviska mönster som sprider sig runt
deras självskadebeteenden de gömmer inuti
avslöjar sig i deras spenderande på substanser
hjälplösa individer säljer död här i deras sällskap
för att kunna fortsätta leva så snabbt de vill
och alla auktoriteter som ska litas på kastar sten på dem
trots att de redan sätter nålar i sig själva och andra
och de blir dömda till att ses som något dekadent
när alla lever sig in i deras trasiga liv
i en rödklädd stol framför en bioduk

men det är jag, hur kan ni inte se?
lever varje dag som om det var en dröm,
som att jag kommer vakna upp en dag
i en barnsäng, i ett hem, i en familj igen
föreställde mig allt innan, både gott och ont
umgås, trots det, med alla jag träffar i hemlighet
vi är splittrade som ni ser det där uppe
men redan medan ni läser morgontidningen
spinner vi en osynlig väv mellan oss här under

slutar inte tala när någon går sönder
mina nära i mitt hjärta och mina kickar i min närhet
finn dina styrkor och din plats i hierakin snart
det var så jag tog sönder så många och fick det jag ville
välj din plats och spela gatorna din musik
det är så vi måste jobba året runt, ut och frys
du kommer förstå varför jag säger så när det är försent

kanske är vi fortfarande missförstådda ungdomar innerst inne
och jag skäms inte över att berätta för er genom dukens trans
att saknaden av alla nära som försvunnit tar över oss ibland
och just idag kanske inte är en så bra dag
då pillerna sköljs ned med vinet från igår
men jag känner mig så jävla bra trots att det kanske inte verkar så
kanske missförstod vi vad de talade om

den intelligens som låtit mig vandra gatorna med frihetskänsla
trots att jag tryckt i mig allt berusande jag fått tag på
har fått mig att bli kallad både kall och galen
men allt vi kallar bus, småbrott och all stress
gör mig endast bekväm i detta tragiska sällskap
lär med dina ögon istället för med dina öron
det är jag som är hjärnan, känd för att fly med stil
jag kommer lämna er
född för tidigt men ändå för ung för mitt tankesätt
jag är den ärligaste lögnaren du kommer bli lurad av

det finns inga bra människor som sover i denna etta
här nere i vårt sällskap kan du bara lära av erfarenhet
sveper proteindrinkar och vätskeersättning
några torskar sitter kvar i soffan så länge det går
lägger undan sina droger och ber om mer
blir själviska och svaga av sina beroenden och stress
patetiska individer bakom narcissismens skal
men vill ha dem där cirkulerande runt konstant
för jag måste lära er att se hur de kan vara så små




Fri vers av kattdrottningen
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-06 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen