Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktingstationen




Vi hade tur som blivit inviterade
mottagna och välkomnade
av en informationsguide.

Som visat in oss till en
avlång rödvit nymålad
Byggnad
Ankomsthallen kallad.

Där inne var allt skinande
vitt och öde.

Där stod 82 tvättställ
Uppradade för att ta
emot 10 flyktingar
Om dagen.

Utanför 82 små
baracker byggda i
Finland och fraktade
hit ner (finnar kan )

Det var tomt bara ca.
200 väktare med personal
i Huvudbyggnaden

Och några liggande
Schäferhundar vilande
I skuggan bland
Myndighetsbilar

Vi hade otur idag,
Det fanns inga flyktingar
som haft den stora turen
(äran) att hitta hit.

Fast några tiotal hade
visst hittats drunknade i
Medelhavet och en
i landspolad baby

De hade verkligen haft otur!

Vi skickade iväg vårt
Skrivna material

Och redaktionen
sände tillbaks
ett meddelande

Att artikeln skulle
Tryckas om två
Veckor
En tresidig flykting
Rapport i Söndags
Bilagan

Då ju alla orkar med
Att läsa om elände
Lite bättre

Men det är ju viktigt
att man är väl förberedd
Om sakernas tillstånd

Och det var man ju
Innanför det där staketet

Vi tog farväl med blandade
känslor och fick samtidigt
en flaska Landets vin
som avskedspresent

Samt undrade lite till mans
vart alla flyktingar höll hus

Men det var väl inte riktigt
Journalistiskt politiskt
Korrekt att tänka så. ..


















Prosa av Sefarge VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2017-04-01 13:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
benägen att fullt o helt skriva under på Alices kommentar i brist på en lika exakt... jag tror detta är den typ av text som kommer att få många läsningar och med all rätt! habilt, habilt... tack.
2017-04-02

  henke_r
Värdet av medmänsklig reflektion. Din text visar att det finns en människa bakom alla kvantifierade samhällsanalyser. Vackert!
2017-04-02

  alicja lappalainen VIP
Här tänker jag på de hundratusen registrerade flyktingar som försvann i Schweiz och om containers med vapen på båtar, tjugotusen islamistiska uniformer skickade till Europa och om smugglade vapen som skulle skickas genom Polen till Holland.
2017-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP