Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets intervall



Hur kan jag svälja
Dessa ord med rytm
som cirkulerar runt
I mitt blod.

Hur kan jag se ut
från ett altanfönster
Samtidigt

Mitt i Söndagsmåltiden
med vänskapsprat

Och tänka på blommande
Tussilago och se den Kroatiske
lycklige grannpojken cykla förbi

Med sprattlande fisk
i ett snöre på styret.

Nyfångande från dammen
bredvid, utan att det märks

nyskapande ord och
Känslostormar från
Minnets verklighetsförråd

Alltings inträngande. ..

Pockande på sin
egen berättigade
uppmärksamhet

En Söndags eftermiddag
Och ett ansikte som ler

Mitt i allt detta
från ett vardagsrum

Att komma åt kärnan.

Essensen av liv
. ..utan att fly

och ett ansikte som ler
Mitt i allt detta. ..

så märkligt -igen och igen
som böljande toner

med jämna mellanrum
i tomhetens stillnad


När allting är så fucking
Big på insidan. ..

Och man faktiskt är väldans
. ..liten på utsidan.

När det kommer
till den berömda kritan

Är vi alla små elever
Framför den svarta
Tavlan.

Och riskerar få sitta
I vrån ensam med
Dumstrut på huvudet

Jag putsar ändå
mina skor. ..

Och försöker få
det att se fint ut

Innan jag går
min väg. ..

Tiden är ändå detsamma
. ..okänd för sig själv

Utan att jag någonsin
kommer få veta varför

Bara tidlösheten och
Åldrandet hand i hand

Med elände misär
Paradisisk lycka
oförstånd och förståelse
Mellan varven

Och blod som droppar
på en socka, varifrån

Och varför detta lidande

tills det är dags. ..























Tillägnad:
Ö.R.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2017-04-04 14:45



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
God skrift!

Titta ut genom fönstret och se världen. Den riktiga världen.
2017-04-27

  Judas Ekholm VIP
Stiligt skaldat! Och grattis!
2017-04-26

    ej medlem längre
skriven med djuptanke, klar, daggklar, och ritad med blod likväl, ruggigt stark dikt...
2017-04-06

  överlevaren VIP
Gillar textens tankeverksamhet, bra ordat!
2017-04-06

  henke_r
Existentiellt och ytterst starkt skrivet. Läsaren reser mellan berättarjagets innersta och den upplevda föreställningen om omgivningen. Ditt språk rinner som ett harmoniskt vattenfall och du berör. Även om vi är små på utsidan, går iaf jag i tron att det finns någon som ser efter oss.

Tack för fin dikt!
2017-04-04

    jaybird
I textens medelpunkt ett bärande moment av ordarmering:

"Mitt i allt detta
från ett vardagsrum
Att komma åt kärnan."

Jag tycker du kommer så nära poesin som det går här. Referenspunkten som ett vardagsrum.
2017-04-04

  Stefan Albrektsson
Snygg inledning som bygger och bygger - murar av närvarande frånvaro (men som trots allt verkar vilja ta sig ut ur bygget).Och förklaringen kommer i och med "de små eleverna"... allt sammanfattat i den stora insidan vs den lilla utsidan.
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP