Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till älskad dotter på födelsedagen

Du är en kvinna full av fart och fläkt
gillar att att måla och skapa 
att skrubba varje vrå skinande rent
när lusten är på, sätter du igång att baka

Ett temperament, lättantändlig
som glöder av solens strålar,
men också av muller och dån
ibland kan man få känna på de båda

Du skräder ej orden när det rätta ska veta sitt,
ett ärligt och vidöppet hjärta som ofta fladdrar fritt
med iver och lust, din nyfikenhet söker
efter mången nya sorters äventyr
och det själens längtan behöver

En kvinna så cool, en tuff och kaxig yta,
därunder det vackra och känsliga hjärtat
som alltid finns där för sin nästa

Allt som är tråkigt och monotont,
det får dig att liiiiiiiida,
du är den som gillar fart och fläkt,
men också att vila, mysa med ljus och kex

Du följer inte strömmen,
du går din egen väg,
står upp för det som är viktigt och sant,
förstår dig inte på falskhet och annat trams

En pionjär, en idésprutande karaktär
intelligent och vaken
Gissa vem hon är?
En vädur så klart, ett äkta aprilbarn
och min älskade dotter

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 685 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-06 22:22



Bookmark and Share


  Baystream
Kärlek
2018-09-13

    Lolita95
Vad fint! Grattis till henne! :)
2017-04-09

  Stefan Albrektsson
Fint!! Hon låter som en intelligent, passionerad och kreativ person - väl värd att fira!! Så: Stort grattis! från en okänd gubbe på poeter.se : )

Gillar diktens växlingar mellan rim, nästanrim och icke-rim - det ger en fin läsupplevelse! Gott!
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund