Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flytande rädsla


Det var i Buda på andra sidan eller den här sidan av Donau som jag slog in dörren till lägenheten vari jag lånade ett rum längst in. Rummet gick bitvis i rosa och hade en plansch med en avfotograferad häst på och en med Michael Jackson. Familjen, två vuxna med x antal mer eller mindre små barn, sov på golvet i ett vardagsrum med tv, men det fattade jag inte förrän efter en vecka. Jag var full och hittade inte nyckeln (förrän dagen efter) och servitrisen på krogen i kvarteret hade frågat varför jag drack så mycket. Jag minns inte mitt svar, men jag tror jag ljög något om att jag blivit lämnad. Ett annat svar hade jag inte ord för, varken på svenska eller något annat språk.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-15 19:55



Bookmark and Share


  ulrica rydin
Att bli lämnad känns som ett överallt närvarande fenomen, snarare en sanning än en lögn för mig... mest som att vi någonstans någongång lämnar det som från början var oss själva, det intuitiva ordlösa språket?

Och hästen... märkligt, jag ser liksom hela hästkroppen fastnaglad där på väggen... någon tryckte på avfotograferingsknappen och lät sedan hästen hänga kvar. Märkligt.

Tack för god läsning Per. Intressanta bilder. Jag jobbar på att hitta tillbaks till mig själv där jag en gång av någon anledning lämnade mig.
2017-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson