Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min far Ikaros


Min far sa:

Vi har ETT liv här på
jorden

TVÅ vändkretsar att gå vilse
i

TRE prickar att avverka
hos Polismyndigheten

oändligt med sprit

*

Min far:

"Min son,
du föds som original och
dör som kopia

Faller du
ska du inte använda
mig som klippavsats

Drömmer du
vill jag inte väcka dig med
mina sotiga lungor


*

Jag sa:

Maskera din andedräkt
med mintpastiller,
rätta till kragen,
stå upprätt,
knip käft

&

förlåt dig själv
så lovar jag
att inte flyga in
i solen




Fri vers av henke_r
Läst 310 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-26 21:50



Bookmark and Share


    jaybird
Innehållet sprunget ur ett allvar som ett slags stilleben. Men konstruktionen lyfter med säregen fart och din motor låter renare ju högre varvtal. Där matchar få poeter dig. Rörelsen i texten är härlig.
2017-04-28

  gunnnar nylund VIP
Välformulerade uppmaningar!!
Bra vetja!!
2017-04-27

  Annaemi VIP
Berörande, störande, bedövande snyggt!
2017-04-27

  Ric
Ja fan, precis så. Mäktigt och genuint om livet och kärlek mellan far och son. Inte ens lönt att citera här, detta är asgrymt hela vägen. Tack!
2017-04-27

    jesse james
Snyggt!

2017-04-27

    Sefarge VIP
Med fingret
Från Antiken
sträckt
mot Evigheten
Topp!

2017-04-27

  Ingrid Trolle
Dramatiskt skriven
mycket bra text.
Skönt veta att du
inte kommer att göra
något Ikarosflax.
2017-04-26

  Bengt H VIP
Hög igenkänningsfaktor.
2017-04-26

  alicja lappalainen VIP
ett förhållande mellan son och far. Bakom de starka, kalla orden finns ändå kärlek. Dialogformen ger liv åt situationen och skapar dramatik.
2017-04-26

    ej medlem längre
Högform!
2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r