Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt för länge sedan när jag var sjuksköterskestudent på en psykavdelning.


Psykplacering blues

Det var en röd lampa
som lyste
Det var ett litet pipande
som larmade

Jag lyfter blicken,
där på väggen!
En ilsket röd lampa
kallar på hjälp.

Jag börjar springa
mot rum 1 bär det
Dörren till badrummet
står öppen.

Där hänger hon
med sladd runt sin hals
Där försöker skötare
få loss sladden

En syrra ropar
Hämta en sax!
Jag springer
till expeditionen

Jag skriker, nej ryter
åt min handledare:
Hämta sax fort, SPRING!
Och hon sprang

Sladden klipps
befriar hennes hals.
Hon bärs in på sitt rum
hennes hud är cyanotisk

Efter ett tag
kvicknar hon till.
Hon får syrgas
genom en mask
Jag skälver
som en gitarrsträng
i ett ackord som någon
slagit an.




Fri vers (Fri form) av Demander
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-28 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Demander
Demander