Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allas lika värde ratas på bokmässan

Allas lika värde och olikheter
välkomnas inte till årets bokmässa
bara de som tycker som etablissemanget
som plaskar i samma ankdamm
som leker tycka lika leken tillsammans
de som sticker ut från mängden
som har annorlunda budskap
som är obekväma i sitt synsätt
får dörren slängd i ansiktet!
ty reglerna talar emot dem
diktaturordern är väl inramad
alla måste följa pk:s riktlinjer
så då är det bevisat igen att den som
går utanför dessa ramar
blir motarbetad och mobbad
yttrandefriheten är inte omtyckt
man får inte säga skriva vad man tycker





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 549 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-05-04 23:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som jag nämnde försökte bokmässan bojkotta Maranata. Men lyckligtvis lyckades inte PK- och feministmaffian.
Vid ett annat tillfälle krävde man att alla skulle hålla en tyst minut (vilket jag aldrig gör) i samband med 9/11. Guillou vägrade och lämnade mässan. Bra gjort!
Överhuvudtaget är det litterära etablissemanget totalitärt fast man säger sig vara toleranta.
Jan Myrdals uteslutning ur PEN-Klubben visar vad man egentligen går för.
2017-05-10

  RitaBrunner
Jag vet inte riktigt vad du syftar på, en bok/böcker eller en utställare som vägras...
Arrangörerna bör väl följa lagen/lagarna. Och vi har yttrandefrihet i Sverige. Kanske är bokmässan fel forum för ngt jag inte känner till...
många frågor :)
2017-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Tokmässan är ett märkligt sammelsurium.
Det fanns ju de som ville bannlysa Maranata t ex.
Men de lyckades inte.
2017-05-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Allas lika värde leder till enfald medan allas olika värde leder till mångfald.

Fascisten kommer alltid och charmar utklädd i demokratins slängkappa.
2017-05-05

    jaybird
De, bibliofilerna, blandar ihop värde och värdighet när de hänvisar till FN-deklarationen om mänskliga rättigheter ("dignity").
Men när det gäller allas olika värde blandar de inte bort korten.

Bra skrivet, mare!
2017-05-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP