Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hundra år senare vid samma hamn


att kasta smörgås med jungfrusingel

Femton steg närmare en flaskhals

och himlen ler inte längre

 

det är natt

och ljuden vid hamnen har nästan somnat

det är bara plasket av stenen hon kastar

när den bryter vattenytan

som röjer tystnaden

 

imorgon ska hon göra stordåd

och träskorna kan gå hur långt hon vill

 

och när hon lyfter sin blick

och nickar åt oss att följa hennes väg

blickar vi in i kalejdoskopet och gör henne sällskap

 

© Birgitta Wäppling, 11 maj 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-11 18:42



Bookmark and Share


  Ronny Berk
känns som en inbjudan; jag tycker om den poesin, ja !
2017-05-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP