Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hem # 4 : Ej Hemma i Rutig Oändlighet

 

 



ej hemma i himlen
ej heller på jorden

ej hemma i rimmen
nej, knappt ens hos orden

Hemma mitt i musikens mystik



ej hemma i simhall
ej heller längs stränder

ej hemma hotellrum
i rutiga länder

Hemma i grändens slingrande hemlighet



ej hemma hos kompis
ej längre hos mammpapp

ej hemma hos folkslag
och ramlat längs skoltrapp

emellertid hemma hos mig



ej hemma i kosmos
blott delvis i Sverige

smått hemma på schackgolv
kan ej välja färgen

Hemma i motivet bakom



ej hemma just nu här
och knappast till hösten

igår mest jag känner
bo ständigt i bröstet

Hemma i timglasets återvändna spegel

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-20 00:48



Bookmark and Share


  objekt3
"den som tror att hemma det är där du bor har aldrig vart hos mig"
2017-05-22

  Nanna X
*Snyggt hur formen följer INNEHÅLLET skulle det förstås stå i min kommentar.
2017-05-20

  Stefan Albrektsson
Spännande form! Och jag läser vid återläsningen 5'e-raderna som en slags sammanfattning, och slås av hur fint det låter att vara hemma i hemligheten!
2017-05-20

  TrollTörnTrappan VIP
Du har greppat exakt hur jag tänkte här!!!! På fem kommer man hem! Eller snarare bort? Dock känner sig diktjaget mindre hemma i det inrutade än vad jag gör...?

2017-05-20

  Nanna X
Snyggt hur formen följer formen: de fyra raderna där diktjaget inte är hemma känns lite stolpiga... och så landar man i en skönt mystisk femte rad
2017-05-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP