Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonsol - sonett


När morgonsolen väcker mig till liv
då minns jag lyckan att få finnas till
Min kropp kan inte längre ligga still,
Små fåglars kvitter ger ett nyfött driv

En dag med blanka blad för allt jag vill
som ropar på mig: uppfyll mig och skriv!
Tar pyttesteg men också stora kliv,
Får modet av att höra fåglars drill

Men utan dig mitt hjärta bara värker
och fågelsången ljuder svagt i moll,
den ber mig sakta in och gå iväg...

...med ögon öppna så det vackra stärker
och stegen styrda åt ett annat håll -
Nu modigt finner jag min egen väg!






Bunden vers (Sonett) av Syrran77
Läst 160 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-06-10 11:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den här så vacker och fin positiv ! :)
2017-12-11

    Peter Söderqvist
Fin sonett som visar vägen.
2017-06-24

  Ohappa
Åh så fin! Och här känner jag igen mig :)
2017-06-18

    ej medlem längre
Jättefin sonett! Mycket bra skrivet!
2017-06-10

    ej medlem längre
Jättevacker sonett full av hopp
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Syrran77
Syrran77