Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel-perspektiv XXI : JätteKolibri



likt ett strax färdigblommat barn
som berusat hittat in i
nektarns onekligen välfyllda tillbringare
av drömbilder
som om näbben aldrig räckte
längs hela glaset

och nu plaskar omkring däruti
med sina raska vingar
i kolerisk jakt
på fridfullaste harmoni
denna redan förvuxna badgäst
i sommarkolonin


[Störst bland de minsta
drygt 21 cm
dock mindre rik på kulör
än sina "kusiner"
lyckas den däremot att glidflyga små stycken....]


med smäktande karnevalsdräkt
och colasmakande bröst;
tror sig vara liberal kollektivist
men sitter helst begränsad på egen förstukvist
och ekvilibrerar
med små hum-hum-hum om livet
liksom halvt human
försöker hen greppa ännu ett kapitel
i internets ändlösa bibliotek


[.....förekommer från Colombia
längs forna inkariken via Chile
ända ned till toppen av Argentina
- kan undra hur honungen hänger ihop
tio gånger tyngre än allra minsta bikolibrin.]

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-01 01:46



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, människor förefaller de allt oftare visa sig vara, dessa fåglar.... Tack återigen Stefan för uppslaget till samlingstitel : "från kondor till kollibri", kolossalt finfin!!
2017-06-07

  Stefan Albrektsson
En alldeles fantastisk inledande strof (och resten också)!! De mer faktamässiga kursiven varvas gott med fint målande strofer!! Jag anar att den färglada flygaren samtidigt är människa. Topp!!
2017-06-01

  lodjuret/seglare VIP
Eller som jag kan vilja som utbrista ibland om vad som är lokalt. En fågel, kära Margaretha, en sådan där mer hungrig eller törstig typ som vill något vidga sina vyer, har den skor eller vill den bara leva på stor fot? Att kunna läsa sig till hur även en annan velat prövande vara, känna sig flygvärdig och som högt flygande. Se det är en historia i sig. Och här har du levererat en just sådan. Oj.
2017-06-01

  Nanna X
En tung kolibri - vilken paradoxal fågel!
2017-06-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP