Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tre generationer


Tre kvinnor

vi sitter vid ditt köksbord mormor

jag, mamma och du

jag sitter så jag har er båda framför mig

jag berättar om det som hänt mig

om han som "trillat in"

du säger; "skulle inte du vara ensam nu"

jo, säger jag,  men kan ju inte rå för att han trillade in

du skrattar, vi skrattar alla tre åt livets vändningar

 

känns återigen som om morfar sitter bredvid mig och hör

hans stol ekar tomt men han finns där

 




Fri vers av Helene Månsson
Läst 227 gånger
Publicerad 2006-05-24 09:40



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Din text är helt underbar....titeln är härligt poetisk...du skrattar...vi skrattar alla tre..åt livets vändningar...
2006-05-24

  Clara-Fina
Härlig text!!! Livets öde kan ta så oväntade vändningar...det har du gestaltat bra. Morfar är på nåt sätt med ändå..../ Clara-Fina
2006-05-24

  Propella
Vilken härlig text! Jag blir alldeles varm och kollrig - trots saknaden som är avgrundsdjup...
2006-05-24

    Mejja
Ja ibland måste man våga låta saker bara hända.
Vad underbart härligt när någon trillar in.
Och tänk att då mötas av vidöppna armar.
2006-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Helene Månsson
Helene Månsson

Mina favoriter
min mamma