Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även marken mullrar så trädens rötter rör sig

Varför ska mitt fosterland möbleras om?
varför får inte det som är svenskt lämnas ifred
varför ska saker och ting tas bort och ersättas
med annat som är helt främmande?
varför tillåter politiker detta pågående?
allt blir mer och mer synligt varför det sker
den som har ögon ser den som har öron hör
den vind som blåser över känns inte bra!
även marken mullrar så trädens rötter rör sig
mörka krafter är här och de är inte snälla
politikerna har böjt sig för dem och låter
dem få härja helt fritt utan hinder eller gränser
vem vill leva under förtryck och underkastelse
vem vill leva under hårda lagar och regler?
vem vill en dag vakna upp till ren och skär diktatur
inte jag i alla fall och vet att så många andra
känner likadant och upplever förnimmer
att det är verkligen är på tiden att öppet
och helt rak och orädd strida för
friheten och för demokratin
inget av detta är gratis!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-13 12:01



Bookmark and Share


    Runsaasti täytettä
Varje land har sin flampunkt. Även Sverige.
2018-07-13

  Viksten
Viktig och bra text
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP