Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även såsom Fågel-perspektiv XVI : Strandpipare (mindre snarare än större) eller bara en smula leksamt geografi-fiffel....


Sand 4 : Stad över Stad längsmed Land

 

 



djupt ifrån Simrishamn

högre än Örnsköldsvik

vindlar med vackra namn

orter i tät trafik



vänder vid Vuollerim

hem via Leksand runt

tager Margretelund

fort kortet fullt av SIM

grundgår mot Stenungsund



nyss där i Härnösand

strandade all logik

gör snävt en Södertörn

dyker mot Tylösand

snedsprång, når Fredrikshamn



ordnas i Rättvik till

dalars och bergs balans

Vadstena ligger still

lutar åt ingenstans



dock på sin ö så smått

Lokrume, Vamlingbo

reser sig, ramlar gott

och väl mot Vimmerby

kalkklint blir sagoslott



snarast ni springer fram

flyger i drömmar sant

står likt staty i storm

inväntar bortbytt sand



dväljs här vid Hudiksvall

ljusår från Smygehuk

rusar mot Vänersborg

vänds snart till Sölvesborg

tycks uppstå alla håll

aldrig på torg i korg


 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-08 17:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den här var rolig törntrolltrappan.
2017-10-26

  Anya VIP
JAA! Gillar hur du får med Vuollerim. Mina barndomstrakter. Som en variant av Vintersaga av Ted Ström. Jag flyger med.
2017-06-10

  Nanna X
Sköna rim och känner mig glad för att både Simrishamn och Sölvesborg blir omnämnda i din odyssé
2017-06-08

  Nanna X
Haha jag har just dramatiserat snabbversionen av Nils Holgersson idag på jobbet pga nationaldagen, med blandade nationalkänslor.
2017-06-08

  Stefan Albrektsson
Nils Holgersson med jetmotor?!? Trots mitt eget susande huvud hör jag fin musik & flygfärdiga rim - impad av den sista saltomortalen!
Av egen erfarenhet: japp, störtdyk över Tylösand och dra fort därifrån, och Vadstena ligger alltid still utan lut!!
2017-06-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP