Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en dandy

Jag vill dö som en dandy
en tusenkonstnär
Som en flygare luftlös och vingfri

Som en stålhamrad yxa
en träskulptör
Som en simmande svan i det tysta

Jag vill leva som vinden
som skuggorna där
Som en sol som har slocknat i rymden

Som en färg som har flagnat
som lyser igen
Som ett moln som har regnat på natten

Jag vill bli som ditt öga
betraktande kallt
som bedömer, som vet hur det är

En tanke så ren
en tanke som vet
En tanke som sover om natten




Fri vers av Litorina
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-09-29 22:46



Bookmark and Share


  Liamet
Imponerande metaforer, så som kommenterats innan.
Väldigt vackert sätt att beskriva en död och ett levt liv.
Jag önskar mig den också.
2008-04-13

  Jenny*
Färgrikt språk.
2004-09-30

    Göte Holmlund
bra metaforer...första läsningen stördes jag av alla "som"...men det gick över...fina bilder dyker upp , tack
2004-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina